Імпорт високотехнологічних товарів в Україну та його визначальні детермінанти - Саліхова, О.Б. (Наука та наукознавство, 2012)
Проаналізовано динаміку поставок високотехнологічних товарів (ВТТ) в Україну за широкими економічними категоріями. Побудовано моделі імпорту капітальних, проміжних та споживчих ВТТ, визначено їх ключові детермінанти, здійснено порівняльний аналіз. Обґрунтовано доцільність диференціації ВТТ відповідно до їх призначення при дослідженні імпорту.