Тенденції розвитку нанотехнологічної сфери в Японії та Китаї - Віннікова, Н.М. (Наука та наукознавство, 2012)
Розглянуто особливості розвитку нанотехнологій в Японії та Китаї. Здійснено аналіз основних результатів фінансування нанотехнологій; розглянуто нанотехнологічні програми; виявлено пріоритетні напрямки розвитку нанотехнологій та установи, які активно займаються дослідженням у цій сфері; виділено найбільші досягнення та впровадження в сфері нанотехнологій; наведені приклади міжнародного співробітництва в рамках цих програм.