Генеалогія В.І. Вернадського: походження та родинні зв’язки - Томазов, В.В. (Наука та наукознавство, 2013)
Простежено родовід В.І. Вернадського, витоки якого сягають козацьких часів. Вернадські мали родинні зв’язки й з іншими відомими українськими родами – Константиновичами, Старицькими, Короленками, Модзалевськими, серед яких було чимало цікавих особистостей