Особливості розвитку дослідно-виробничої бази НАН України (2000 – 2012 рр.) - Лебеда, Т.Б. (Наука та наукознавство, 2013)
На основі статистичних даних проаналізовано сучасний стан організацій дослідно-виробничої бази НАН України та підприємств, які займаються дослідженнями і розробками та входять до складу НАН України. Показано розподіл цих підприємств за регіонами України, динаміку кількості організацій та чисельності працівників організацій дослідно-виробничої бази НАН України за роками.