Національній академії наук України – 95 - Храмов, Ю.О. (Наука та наукознавство, 2013)
Розкрито передумови створення НАН України, історія її заснування, коротка історія становлення фундаментальної академічної науки та її розвиток, стан академічної науки в незалежній Україні.