Професійний бібліотечний рух у Польщі і його роль в оновленні бібліотек - Волош, Я. (Національна бібліотека України ім.В.І.Вернадського, 2006)
Підкреслено, що професійний рух бібліотекарів потребує інтеграції бібліотечного товариства, що дає змогу врегулювання правових основ бібліотечної справи, прискорення модернізації методів і технологій керування, поліпшення системи фінансування, розвитку співробітництва і партнерських зв'язків між бібліотеками й іншими установами, завершення процесу комп'ютеризації та використання нових інформаційних і комунікаційних технологій.