Досвід становлення та розвитку національних технологічних платформ в Україні як фактор активізації інноваційного розвитку аграрного сектору економіки - Кот, О.В. (Наука та наукознавство, 2014)
Розглянуто основні етапи становлення та розвитку нової для України форми державно-приватного партнерства в інноваційній сфері АПК — національної технологічної платформи. На основі адаптації європейського досвіду проаналізовано особливості функціонування першої Української національної технологічної платформи “Агропродовольча”, досліджено її роль у зміцненні коопераційних зв’язків між дослідницьким і виробничим секторами на регіональному, національному та міжнародному рівнях.