Погляди Г.М. Доброва на організацію академічної науки в Україні - Живага, О.В. (Наука та наукознавство, 2014)
Розглядаються погляди Г.М. Доброва на організацію науки в академічних інститутах АН УРСР. За результатами аналізу його праць, а також дослідження організації та ефективності наукових груп, яке проведено під керівництвом Г.М. Доброва в рамках проекту ЮНЕСКО, визначено його ідеї й рекомендації щодо поліпшення організаційної структури дослідних груп та умов для їхньої ефективної роботи.