Досвід країн ЄС у використанні механізмів державно-приватного партнерства в науково-технічній та інноваційній сферах - Самойліков, О.Ю. (Наука та наукознавство, 2014)
Досліджуються особливості розвитку державно-приватного партнерства в країнах ЄС. Проводиться аналіз програм ЄС з розвитку та фінансування проектів державно-приватного партнерства. На прикладі країни, що відносно недавно приєдналася до ЄС – Республіки Польща, показано механізми впровадження державно-приватного партнерства у науково-технічній та інноваційній сферах.