Еколого-економічні стратегії в системі забезпечення екологічної безпеки - Степаненко, А.В. (Наука та наукознавство, 2014)
Висвітлено питання сутності екологічної безпеки як складової національної безпеки не з позицій антропоцентризму, а з позицій екоцентризму; виділено екологічні стратегії на основі функціональності, сфери формування стратегій та специфіки об’єктів стратегування; сформульовано фактори застосування екологічних стратегій та основні напрями їх формування.