Оцінка ступеня негомогенності електричних процесів у шлуночках серця за даними магнітокардіографії - Наджафіан Тумаджані, М.; Будник, М.М.; Коваленко, О.С. (Кибернетика и вычислительная техника, 2015)
Розглянуто методи аналізу карт розподілу щільності струмів (РЩС), які січуть серце у фронтальній площині. На основі ступеня відмінності карт РЩС від нормальної квазідипольної карти визначають ступені негомогенності регіонального або глобального типів. Запропоновано метод оцінки ступеня анормальності РЩС, викликаної порушеннями електричних процесів у шлуночках серця.