Выделение характеристических признаков изображений с помощью преобразования Радона и возможность его аппаратной реализации в клеточных автоматах - Белан, С.Н.; Моторнюк, Р.Л. (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Розглянуто принципи реалізації клітинних автоматів з гексагональним покриттям для розпізнавання і обробки зображень на основі перетворення Радона. Проведено програмне і апаратне моделювання розробленої структури в середовищі Alcive-HDL. Представлено результати знаходження прямих ліній і відрізків, а також розпізнавання зображень.