Новые клеточные методы умножения матриц - Елфимова, Л.Д. (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Запропоновано два нових клітинних методи множення матриць, які дозволяють отримати клітинні аналоги відомих алгоритмів матричного множення зі зменшеною обчислювальною складністю, порівняно з аналогами, отриманими на основі відомих клітинних методів множення матриць. Новий швидкий клітинний метод дозволяє мінімізувати на 15% мультиплікативну, адитивну і загальну складність відомих алгоритмів матричного множення. Новий змішаний клітинний метод поєднує метод Лейдермана із запропонованим швидким клітинним методом, що призводить до мінімізації на 28% мультиплікативної, адитивної і загальної складності зазначених алгоритмів. Оцінки обчислювальної складності цих методів подано на прикладі отримання клітинних аналогів традиційного алгоритму множення матриць.