Численный метод анализа моделей систем массового обслуживания со скачкообразными приоритетами - Меликов, А.З.; Пономаренко, Л.А.; Чи Сон Ким (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Розроблено алгоритмічний підхід до дослідження моделей систем масового обслуговування із загальною обмеженою та необмеженою чергами за наявності стрибкоподібних пріоритетів. Припускається, що в момент надходження нового низькопріоритетного виклику один виклик такого типу з деякою ймовірністю може перейти у кінець черги високопріоритетних викликів. Ймовірність переходу залежить від стану черги різнотипних викликів. Наведено алгоритми розрахунку характеристик таких моделей обслуговування.