Оптимізація росту реального валового внутрішнього продукту - Дунаев, Б.Б. (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Оптимізація росту реального валового внутрішнього продукту (ВВП) забезпечується отриманням і розподілом у році, який розглядається, прибутку з капіталу на інновації і зростання споживчого попиту у наступному році, при яких і у наступних роках збільшуватимуться інновації і споживання. Оптимальна норма інновацій з чистого прибутку, яка забезпечує постійне зростання реального ВВП, визначається рівністю річного доходу домашніх господарств з капіталу на жителя країни і місячної ставки реальної зарплатні з пенсійними відрахуваннями.