Генерирующее и сборочное программирование. Аспекты разработки семейств программных систем - Лаврищева, Е.М. (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Наведено нові моделі, методи і інструменти, які розроблені в межах фундаментального проекту з генеруючого програмування (ГП). Розроблено теорію об єктно-орієнтованого програмування; теорію взаємодії програм, систем і середовищ; оригінальну технологію конструювання варіабельних і якісних систем та сімейств систем з компонентів повторного використання; засоби інструментального комплексу для підтримки спектра простих технологій розробки окремих елементів сімейств програмних систем і їхнього складання, а також забезпечення взаємодії програм, систем і середовищ; інструментально-технічного комплексу ГП для е-навчання мовам C#, Java і курсу університетів «Програмна інженерія».