Про розподіл локального часу однорідного дифузійного процесу - Перестюк, М.О.; Мішура, Ю.С.; Шевченко, Г.М. (Доповіді НАН України, 2013)
Знайдено ймовiрнiсний розподiл локального часу однорiдного транзiєнтного дифузiйного процесу. Для цього розглянуто диференцiальне рiвняння другого порядку, породжене генератором процесу, й аналiтичними методами встановлено властивостi його монотонних розв’язкiв як функцiй параметра. Одночасно використано ймовiрнiсне зображення монотонних розв’язкiв цього рiвняння. Поєднання методiв теорiї диференцiальних рiвнянь i теорiї випадкових процесiв дозволило знайти параметр експоненцiйного розподiлу локального часу.