Вплив радіаційного опромінення на структуру конденсованих систем - Гаврюшенко, Д.А. (Доповіді НАН України, 2013)
Теоретично дослiджується вплив радiацiйного опромiнення на особливостi структурних характеристик рiдинних систем iз застосуванням фундаментальних рiвнянь Боголюбова, якi було записано для випадку стацiонарного стану. Стан рiдини пiд опромiненням, який є нерiвноважним, розглядається як збурення рiвноважного. Оскiльки цей нерiвноважний стан характеризується збуреним розподiлом за iмпульсами, то отримано систему iнтегро-диференцiальних рiвнянь для визначення основної структурної характеристики рiдинних систем — бiнарної функцiї розподiлу.