Регуляція рівня фенольних антиоксидантів у тканинах сої при дії саліцилової кислоти - Калачова, Т.А.; Яковенко, О.М.; Бондаренко, О.М.; Кравець, В.С. (Доповіді НАН України, 2013)
Дослiджено регуляцiю рiвня фенольних сполук та динамiку вiдновної активностi тканин сої (Glycine max) при дiї салiцилової кислоти. Встановлено, що обробка салiциловою кислотою спричиняє зростання загальної вiдновної активностi фотосинтетичних тканин та пiдвищення рiвня загальних фенолiв, α- й γ-токоферолiв та флавоноїдiв. Отриманi результати вказують на перспективнiсть використання салiцилової кислоти як iндуктора нагромадження вторинних метаболiтiв з антиоксидантним потенцiалом, що може пiдвищувати цiннiсть продуктiв з сої як природного джерела бiологiчно активних речовин.