Оптимальное интегрирование быстроосциллирующих функций в классе W2, L, N с использованием разных информационных операторов - Задирака, В.К.; Мельникова, С.С.; Луц, Л.В. (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Розглянуто задачу обчислення інтегралів від швидкоосцилюючих функцій з класу диференційовних функцій у випадку, коли інформаційний оператор заданий фіксованою таблицею своїх значень двома способами. Побудовано оптимальні за точністю квадратурні формули обчислення інтегралів від швидкоосцилюючих функцій. Отримано оптимальні оцінки похибки методу.