Системы с повторными вызовами и переменной интенсивностью входящего потока - Усар, И.Я.; Лебедев, Е.А. (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Розглянуто системи з повторними викликами типу MQ / M / m / ∞ зі змінною інтенсивністю вхідного потоку, для яких знайдено умову існування стаціонарного режиму. Для розрахунку стаціонарних ймовірностей використано метод апроксимації. Запропонований алгоритм застосовано для розв’язання задачі оптимізації в класі порогових стратегій.