Моделирование влияния магнитного поля на распространение волн в упругих телах с пустотной фракцией и в феррожидкостях - Селезов, И.Т.; Кривонос, Ю.Г. (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Наведено дві узагальнені хвильові моделі. В першій розглядається вплив магнітного поля на пружне тіло з пустотною фракцією. Друга — нова узагальнена модель ферогідродинаміки, яка описує розповсюдження хвиль зі скінченними швидкостями. Досліджується наявність хвильових розв’язків