Задачи оптимизации с интервальной неопределенностью: метод ветвей и границ - Сергиенко, И.В.; Емец, О.А.; Емец, А.О. (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Введено порядок на множині центрованих інтервалів. Доведено, що цей порядок лінійний. Сформульовано задачу оптимізації на множині центрованих інтервалів. Для розв’язування цієї задачі запропоновано та обґрунтовано метод гілок та меж. Доведено низку теорем, що встановлюють оцінки в методі гілок та меж.