Обзор генетических алгоритмов образования ниш для решения задач многоэкстремальной оптимизации - Глибовец, Н.Н.; Гулаева, Н.М. (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Запропоновано огляд генетичних алгоритмів утворення ніш для розв’язку задач багатоекстремальної оптимізації. Ці алгоритми наведено згідно їх просторово-часової класифікації. Дано докладний опис методів на основі розподілу рівня пристосованості та методів витискання як найбільш поширених. За відсутності усталеної термінології запропоновано російськомовні відповідники англомовних термінів.