Моделирование конфликтных транспортных потоков - Кузнецов, Н.Ю.; Федоткин, М.А. (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Запропоновано модель мережі, в яку надходять конфліктні транспортні потоки. Сформульовано алгоритм статистичного моделювання, який дозволяє у режимі реального часу оцінити кількість вимог, що знаходяться у черзі біля кожного світлофора. Запропоновано алгоритм, що дозволяє визначити режим роботи світлофорів, який забезпечує стійкість роботи мережі (якщо такий режим взагалі існує). Розглянуто чисельний приклад.