Решение частично комбинаторных задач оптимизации на размещениях методом построения лексикографической эквивалентности - Барболина, Т.Н. (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Розглянуто застосування методу побудови лексикографічної еквівалентності для розв’язування частково комбінаторних задач оптимізації на розміщеннях. Запропоновано узагальнення відношення еквівалентності, яке використовується для розбиття простору, вивчено його властивості. Модифіковано запропоновані раніше алгоритми методу, обґрунтовано наближений алгоритм.