Блочные локальные элиминационные алгоритмы для разреженных задач дискретной оптимизации - Свириденко, А.В.; Щербина, О.А. (Кибернетика и системный анализ, 2013)
Розглянуто блочні локальні елімінаційні алгоритми розв’язання розріджених задач дискретної оптимізації. Наведено числовий приклад та результати обчислювального експерименту з встановлення реальних обчислювальних можливостей блочних локальних елімінаційних алгоритмів у поєднанні з розв’язувачем SYMPHONY. Аналіз отриманих результатів довів, що при великій кількості блоків і невеликих перемичках-сепараторах між блоками квазіблочної задачі цілочисельного лінійного програмування локальні елімінаційні алгоритми в поєднанні з розв’язувачем для розв’язання підзадач в блоках дозволяють розв’язувати задачі швидче, ніж розглянутий розв’язувач сам по собі при розв’язанні задачі в цілому. Досліджено можливості застосування постоптимального аналізу («теплого» старту) при розв’язанні пакетів задач цілочисельного програмування для відповідних блоків.