Об‘єктні моделі економіки регіону - Лепа, Р.М. (Математичне моделювання в економіці, 2013)
У статті виділено комплекс ключових параметрів, якими характеризуються моделі, використовувані для опису економіки регіону (країни) для вирішення задачі прогнозування впливу рішень Верховної Ради України щодо зміни загальнодержавних податків на економіку області і бюджетну систему. В макромодель регіону додатково в явному вигляді введена інституція "фінансовий посередник".