Онтологічні характеристики натуральних систем - Стрижак, О.Є. (Математичне моделювання в економіці, 2013)
У статті розглядаються питання щодо використання конструктивних властивостей теорії натуральних систем при проектуванні та побудові комп’ютерних онтологій у певних системах вирішення задач. Визначаються структурні компоненти онтологій, які найбільш повно можуть бути представлені у вигляді натуральних систем. Описуються механізми формування множини таксономій та ієрархій на основі певних властивостей концептів онтологій.