Обґрунтування економічних та фінансових регуляторів, що використовуються в моделях ІАСПБ - Кузнєцова, Л.І.; Шинкоренко, Т.П. (Математичне моделювання в економіці, 2013)
Запропонована та обґрунтована система економічних та фінансових регуляторів, за допомогою яких при розробці прогнозів стає можливим, з одного боку, здійснити попередній візуальний аналіз змін бюджетного процесу під впливом того або іншого регулятора, з іншого боку – визначати такі параметри цих регуляторів, що дозволяють оптимізувати бюджетний процес у конкретних умовах, що дозволяє використовувати економічні моделі ІАСБП як ефективний інструмент макроекономічного та регіонального управління. Для кожного з цих регуляторів визначено інтервал регулювання – шкала найбільш вірогідних або можливих змін у їх значенні.