Економетрична модель таблиць "витрати-випуск" як інструмент бюджетного узгодження структури доходів і споживання населення - Карпець, Е.П.; Копійка, О.В.; Кузьменко, В.М. (Математичне моделювання в економіці, 2013)
Авторами даної статті запропоновано використовувати економетричну модель таблиць «витрати-випуск» (ТВВ) для вирішення проблеми визначення збалансованості структурних пропорцій між обсягами реального сектора економіки, структурою доходів і споживання населення. Така постановка задачі дозволяє визначати структурні пропорції як статистичні залежності. Запропонований підхід дозволяє при побудові моделі використовувати переваги упорядкованих і рекурсивних структур і відображати об'єктивно властиві економіці зворотні зв'язки у їхньому причинно-наслідковому аспекті.