Втрата ефективності в рівновагах Неша - Горбачук, В.М.; Гаркуша, Н.І. (Математичне моделювання в економіці, 2013)
Неефективність рівноваг Неша стимулює як розробку інших колективних рішень, так і дослідження втрати ефективності. Показано, що конкуренція і здатність гравців передбачати вплив своїх стратегій на ринкову ціну незначно погіршує ефективність розміщення. Певні класи рівноваг Неша близькі до ефективних.