Прогнозні оцінки основних макроекономічних показників розвитку економіки України на базі програмно-аналітичного інструментарію "Макропрогноз економіки України" - Скрипниченко, М.І.; Авксєнтьєв, М.Ю.; Копійка, О.В. (Математичне моделювання в економіці, 2013)
У статті розроблено прогнозні оцінки розвитку макроекономічної ситуації в Україні на період до 2014–2015 рр. на основі програмно-аналітичного інструментарію «Макропрогноз економіки України». Проведений аналіз прогнозних ситуацій за альтернативними сценаріями економічної політики згідно з припущеннями блоку екзогенних змінних дозволяє виробити практичні рекомендації щодо механізмів нівелювання та запобігання кризовим ситуаціям, а також регулювання економічного розвитку на середньострокову перспективу.