Чисельне моделювання напружено-деформованого стану багатошарового ґрунтового масиву за наявності рівня ґрунтових вод та впливу тепло-масоперенесення в одновимірному випадку - Власюк, А.П.; Федорчук, Н.А. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2013)
У статті сформульовано постановку та проведено математичне моделювання задачі напружено-деформованого стану (НДС) багатошарового ґрунтового масиву за наявності рівня ґрунтових вод (РҐВ) та впливу тепло-масоперенесення при фільтрації підземних вод. Отримано чисельний розв’язок відповідної одновимірної крайової задачі методом скінченних різниць. Як приклад, досліджено задачу напружено-деформованого стану в трьохшаровому ґрунтовому масиві. Використовуючи створене програмне забезпечення, проведено серію чисельних експериментів та їх аналіз.