Побудова оптимального керування біфуркацією в моделі Ходжкіна-Хакслі на основі принципу максимуму - Марценюк, В.П.; Майхрук, З.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2013)
Метою цієї роботи є побудувати та обґрунтувати метод керування біфуркацією в електрофізіологічній моделі Ходжкіна-Хакслі на основі принципу максимуму. Стабілізаційне керування біфуркацією в моделі Ходжкіна-Хакслі може мати важливе клінічне застосування для пацієнтів, які хворіють на хворобу Альцгеймера, епілепсію або аритмію.