Задача складання розкладу виконання завдань паралельними приладами з метою мінімізації максимуму відхилення від директивного терміну моментів завершення приладами усіх завдань - Павлов, О.А.; Жданова, О.Г.; Сперкач, М.О. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2014)
Розглянута задача теорії розкладів, в якій необхідно скласти розклад виконання завдань із загальним директивним терміном ідентичними паралельними приладами за критерієм мінімізації максимального відхилення від директивного терміну моментів завершення приладами усіх завдань. Застосовуючи методологію побудови ПДС-алгоритмів, розроблено ознаки оптимальності розкладів та на їх основі визначена множина перестановок, які дозволяють послідовно покращувати значення критерію. Розроблено ПДС-алгоритм розв’язання задачі, який має наступні властивості: поліноміальна складова алгоритму (ознаки оптимальності і поліноміальний алгоритм, що їх перевіряє) одночасно є поліноміальною апроксимацією експоненціальної складової ПДС-алгоритму.