Модельний аналіз інтенсивності водного потоку при оцінці деформацій русла в місці обтікання донних гряд - Ходневич, Я.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2014)
Наведено результати дослідження інтенсивності руслового потоку при обтіканні донної гряди в залежності від кута її розташування та висоти. Дослідження ґрунтується на чисельному моделюванні сили опору дна в області за донною грядою. Встановлено, що при висоті донної гряди рівній 1/3 глибини потоку найбільш потужні деформації русла можуть відбуватися при її розташуванні під кутом 35–40 градусів до набігаючого потоку.