Моделювання стаціонарної фільтрації неньютонівських рідин у неоднорідному середовищі - Савіч, В.С.; Ошовська, О.П. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2014)
Розглянуто можливості застосування параметрів ефективної проникності та ефективної в’язкості в математичних моделях процесів фільтрації неньютонівських рідин в однорідних та слоїсто-неоднорідних пористих середовищах. Теоретично отримано залежності, які описують плин неньютонівських рідин за умови введення ефективних проникності та в’язкості, а також експериментально підтверджено вид цих залежностей.