Алгоритм розв’язування інтегрального рівняння Вольтерри І роду при апроксимації ядер сплайнами - Верлань, Д.А. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2013)
У статті розглядається питання розробки та оцінки похибок чисельного алгоритму розв’язування інтегральних рівнянь Вольтерри на основі використання інтерполяційних сплайнів. У порівнянні з традиційними алгоритмами цей алгоритм має малу кількість обчислювальних операцій на кроці циклічних процедур і може забезпечувати синтез структур спеціалізованих обчислювальних пристроїв, орієнтованих на розв’язання задачі відновлення сигналів в реальному часі.