Періодичні біжучі хвилі в дискретному рівнянні sin-Гордона на двовимірній ґратці - Бак, С.М. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2013)
Стаття присвячена вивченню нескінченної системи диференціальних рівнянь, яка описує нескінченний ланцюг нелінійно зв’язаних нелінійних осциляторів. Отримано результат про існування періодичних біжучих хвиль для дискретного рівняння sin-Гордона на двовимірній ґратці.