Енергія зв'язку екситону у напівпровідникових квантових точках - Шпак, А.П.; Покутній, С.І.; Уваров, В.М.; Покутній, М.С. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Виявлено ефект значного збiльшення енергiї зв’язку екситона Eex(a) в квантових точках (КТ) селенiду та сульфiду кадмiю з радiусами a, сумiрними з борiвськими радiусами екситону aex, у 7,4 та 4,5 разiв вiдповiдно, порiвняно з енергiєю зв’язку екситону у монокристалах CdSe та CdS.