Існування дозвукових періодичних біжучих хвиль в системі нелінійно зв’язаних нелінійних осциляторів на двовимірній ґратці - Бак, С.М. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2014)
Стаття присвячена вивченню нескінченної системи звичайних диференціальних рівнянь, яка описує нескінченну систему нелінійно зв’язаних нелінійних осциляторів, розміщених на двовимірній ґратці. Одержано результат про існування дозвукових періодичних біжучих хвиль для таких систем.