Асимптотична поведінка стрибкової процедури стохастичної оптимізації в схемі дифузійної апроксимації - Горун, П.П. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2014)
Для випадку залежної від зовнішнього середовища сингулярно збуреної функції регресії досліджено асимптотичну поведінку стрибкової процедури стохастичної оптимізації в марковському середовищі в схемі дифузійної апроксимації. Показано, що генератор дифузійного процесу є гетерогенним в часі, а його флуктуації мають залежний від еволюції характер.