Застосування сплайн-функцій для апроксимації розв’язків лінійних крайових задач із запізненням - Дорош, А.Б.; Черевко, І.М. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2014)
Досліджуються крайові задачі для лінійних диференціальних рівнянь із змінним запізненням. Запропоновано та обґрунтовано схему наближеного розв’язання крайової задачі за допомогою кубічних сплайнів дефекту два.