Функціональні залежності для методів оптимального управління - Щирба, О.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2014)
У статті розглядається ідея розширення методів типу внутрішньої точки з скінченновимірного на нескінченновимірний випадки, досліджуються труднощі, пов’язані з застосуванням двоїстих методів скінченновимірних задач оптимізації, критерії оптимальності.