Ефективні методи чисельного моделювання на основі вибору базисних елементів - Абрамчук, В.С.; Абрамчук, І.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2014)
Запропоновані чисельні та наближені методи розв’язування крайових задач. Чисельні методи розв’язування лінійних крайових задач ґрунтуються на упорядкуванні матриці різницевого рівняння на максимально укрупнені ортогональні підсистеми. Наближені методи ґрунтуються на апроксимації розв’язку функціями на основі ростків многочлена Тейлора.