Числовий експеримент на основі моделей цементації ґрунту з вільними рухомими межами - Демчук, М.Б.; Наконечний, О.Г. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2014)
Виконана числова перевірка того, що невизначеністю у кінцевому положенні фронту нагнітання, обумовленою невизначеністю у виборі методу інтерполювання цього фронту на кожному часовому шарі, можна знехтувати, оцінюючи похибку методу розрахунку цього положення згідно моделі цементації ґрунту з вільною рухомою межею. Результати числового експерименту вказують на те, що криволінійна сітка, на якій виконується розрахунок, має хаотичні розміщення своїх вузлів на деяких часових шарах.