Асимптотична дисипативність дифузійного процесу - Кінаш, А.В.; Чабанюк, Я.М.; Хімка, У.Т. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2014)
У роботі представлено дифузійний процес з сингулярно збуреним доданком з марковськими переключеннями. Встановлено вигляд генератора двокомпонентного марковського процесу в схемі дифузійної апроксимації. Знайдено розв’язок проблеми сингулярного збурення на збуреній функції Ляпунова. Встановлено умову асимптотичної дисипативності дифузійного процесу.