Ациклічність та замкненість макрокомпозицій - Вінник, В.Ю.; Парфірова, Т.С. (Проблеми програмування, 2012)
Задачу експлікації проектування програмних систем розглянуто з точки зору сутнісної платформи. Обґрунтовано адекватність вибору ациклічних композицій як базовий засіб експлікації логіки будови проектів. Для ациклічних композицій встановлено замкненість відносно суперпозиції. Показано, що встановлена в попередніх роботах замкненість відносно множення та накладання є наслідком замкненості відносно суперпозиції.