Новые результаты геоэлектрических исследований Кировоградской аномалии электропроводности на севере Украины - Логвинов, И.М.; Гордиенко, И.В.; Тарасов, В.Н. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Вперше наведено певнi iндукцiйнi вектори i отримано результати магнiтотелуричного зондування (МТЗ) в дiапазонi перiодiв вiд (10–40) с до (4900–10 800) с у 8 пунктах, розташованих на профiлi, що перетинає Кiровоградську аномалiю електропровiдностi (КАЕ) на самiй пiвночi України. Згiдно з 1D моделюванням даних у пунктах МТЗ, у схiднiй частинi профiлю на глибинах 10–15 км було видiлено провiдну область, яка, можливо, i є об’єктом КАЕ.